vr 22 oktober 2021
Excursie | Little C Rotterdam

 • Little C Rotterdam
  CULD, Juurlink & Geluk en Inbo

 • Little C Rotterdam
  CULD, Juurlink & Geluk en Inbo

 • Little C Rotterdam
  CULD, Juurlink & Geluk en Inbo

Start/aanvang:

13:45

Einde:

17:00

Locatie

G.J. de Jonghweg, Rotterdam.

Organisator

Verslag van deze activiteit

Maximaal aantal deelnemers

24

Op vrijdagmiddag 22 oktober is een bezoek aan het project Little C aan de Coolhaven in Rotterdam gepland. Een project van CULD, Juurlink & Geluk en Inbo; dit team heeft het complete plan ontworpen, stedenbouw, buitenruimte, architectuur en bouwtechniek. Bert van Breugel, partner bij Inbo en verantwoordelijk voor de nieuwe vestiging van Inbo in Rotterdam, zal ons rondleiden.

Het project heeft de Rotterdamse Architectuurprijs 2021 gewonnen, zowel bij de jury als het publiek. De sfeer die het project oproept doet denken aan vroeg 20e eeuwse havenarchitectuur. Dit is een reden voor het grote succes van het plan, op een plek dat tot voor kort niemandsland was en waar zelfs een tijdelijke camping gestaan heeft (en de tippelzone van Rotterdam) .

Het zijn ongeveer 300 woningen en 10.00 m2 voorzieningen (kantoren, werkruimten, horeca). Een geslaagd voorbeeld van een alternatief voor hoogstedelijk wonen. Dit plan is bijzonder vanwege de vele ontmoetingsplekken, routes en de verscheidenheid aan plattegronden en programma.

Hetzelfde team is nu bezig met de voorbereiding van het aangrenzende plan voor ca 650 woningen: Parkhaven, bij de Euromast.

Een mooie reden om uit de eerste hand te horen hoe dit plan tot stand gekomen is, hoe het in de stad wordt ontvangen en hoe het functioneert.

Na de rondleiding van Bert van Breugel lopen we langzaam richting de Mullerpier en de Lloydpier waar we op eigen gelegenheid nog even rondlopen. We eindigen voor een drankje in café Verhip. Voor de oude Rotterdammers onder ons: voorheen cafe Neeleman. 

 

Gerelateerde activiteiten

  • "Hortus Ludi"
   11 woningen Nijmegen Dobbelmannweg
   architect: Studio Architectuur Maken
   beeld: Studio Architectuur Maken/Maarten van Apeldoorn

  vr 24 mei 2024

  Excursie | Nijmegen Hout