za 22 juni 2024
Excursie | Friesland

 • kop-hals-romp kloosterboerderij Westerhûs
  beeld en ontwerp: J.O.N.G. architecten

 • kop-hals-romp kloosterboerderij Westerhûs
  beeld en ontwerp: J.O.N.G. architecten

 • Museum Houtstad IJlst
  beeld en ontwerp: Onix

 • De Nieuwe Afsluitdijk en WaddenCenter,
  ontwerp: GEAR Architectencoöperatie (een coöperatie van drie Friese architectenbureaus; BorrenStaalenhoef, Achterbosch en TWA architecten)

 • Biosintrum kenniscentrum , Oosterwolde
  ontwerp en beeld: Paul de Ruiter Architects

 • Energie kenniscentrum Leeuwarden
  ontwerp en beeld: Achterbosch Architecten

Start/aanvang:

11:00

Einde:

18:00

Locatie

Friesland, strartlocatie volgt

Organisator

Maximaal aantal deelnemers

30

Het is al een lang geleden dat we met AetA Friesland hebben aangedaan; een goede reden dus om binnenkort deze provincie te bezoeken. Per abuis heb ik eerder omschreven dat we geen Friese leden zouden hebben of gehad hebben, hierbij mijn excuses voor dit misverstand; onder andere Chris Vegter was  vele jaren lid van ons genootschap. Maar enkele nieuwe AetA-leden uit de noordelijke provincies zou een welkome aanvulling zijn voor onze vereniging.

We zullen in Friesland met een bus verder reizen naar de verschilende projecten. De excursie is nog in ontwikkeling, dus als er mensen zijn met tips hoor ik het graag. En als je mee wilt helpen met organiseren; ik stel het op prijs.

Met dank alvast van de tips van Annemariken Hilberink en Geert Bosch; hun gidsje van hun bureauexcursie van enkele jaren terug maakte al nieuwsgierig!

Het uiteindelijke programma volgt nog, hierbij een eerste voorstel om te gaan bezoeken. 

Als er animo is om aan deze dag een overnachting te koppelen, laat het me even weten. Dan is het leuk om een gezamenlijke plek te keizen om daar de discussie over de staat van de Friesche architectuur voort te zetten. 

 

 

tot 22 juni!

 

Xander Arets (xander@bureau-a.nl

 

Gerelateerde activiteiten