do 12 oktober 2023
Excursie | Flitsexcursie "The View" Rotterdam

  • "The View" Katendrecht Rotterdam
    Architect: Joke Vos Architecten

  • "The View" Katendrecht Rotterdam
    Architect: Joke Vos Architecten

  • De Groene Kaap
    Architect: Bureau Massa (Koos Kok)

Start/aanvang:

15:00

Einde:

18:00

Locatie

metrostation Wilhelminaplein Rotterdam

Organisator

Maximaal aantal deelnemers

25

De Rotterdamse POLS VAN KATENDRECHT transformeert langzaam van havengebied naar een hedendaagse, eigenzinnige, levendige wijk. In het stratenpatroon is de oorspronkelijke vierslag van havenloodsen en pakhuizen nog te herkennen.

Bij de entree van de wijk is aan de Rijnhaven het nieuwe RIJNHAVENDISTRICT in ontwikkeling met een mix van commerciële functies en wonen. THE VIEW van JOKE VOS ARCHITECTEN is daar de eerste fase van. The View is een mixed-use development met twee gebouwen op een 250 m lange parkeergarage. Het westgebouw heeft een dubbelhoge commerciële plint (horeca en winkels). Daarop staan de superluxe appartementen van Bay House. Dat gebouw wordt in december opgeleverd en gaan we uitgebreid bekijken.

In het oostgebouw komt een 5* hotel met 200 kamers, ook op een commerciële plint en een paar kantoorlagen. Dit wandgebouw sluit aan op het basement van de tweede fase van The View, die nog in ontwikkeling is. De oplevering van het oostgebouw is pas volgend jaar gepland, maar de gevels komen al langzaam uit de steigers.

DE GROENE KAAP van BUREAU MASSA (Koos Kok) staat langs de centrale as van de Pols, de Brede Hilledijk. Op een basement met naast woningen ook commerciële functies zijn zes woontorens geplaatst. De torens worden verbonden door eengezinswoningen met eigen voordeuren aan groene hoven. Via een rondgaande, semi-publieke route door de hoven en over daaraan geschakelde daktuinen is een bijzonder daklandschap ontstaan.

PROGRAMMA
verzamelen in de hal op de begane grond van metrostation Wilhelminaplein
15:00 inleidingen door Joke en Koos
15:30 wandelen naar The View en tour op de locatie
16:30 wandelen naar De Groene Kaap en tour op de daktuinen
17:30 drankje Fenix Food Factory

Gerelateerde activiteiten