wo 26 juni 2024 - zo 30 juni 2024
Excursie | Excursie Århus en Jutland

  • ADEPT Arhus school of architecture 2022

  • BIG Refugee museum Oksbøl 2022

  • Dorte Mandrup Waddenzee centrum 2017 Ribe

  • Friis&Moltke kerk Hvinningdal 2022

  • https://www.aeta.nl/modules/file/icons/image-x-generic.png

    Lundgaard&Tranberg Kannikegaarden Ribe 2017

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

32

Beste A+A leden,

Er is voldoende deelname om de excursie naar Århus en West Jutland door te laten gaan en tot 17 mei is er nog de mogelijk om je aan te melden.

Århus
We zullen in ieder geval een bezoek brengen aan het architectenbureau C.F. Møller, onder andere de architect van de universiteit van Århus, waar nog steeds volgens het masterplan uit 1938 wordt voortgebouwd. Verder is natuurlijk het stadhuis van Arne Jacobsen nog steeds zeer aansprekend.
Behalve deze ‘klassiekers’ is in Århus juist de laatste jaren sprake van een sterke groei, waarbij de nadruk op de ontwikkeling van het havengebied ligt. Hier zullen we zeker een middag doorbrengen. Verder is de nieuwe wijk “Nye” iets ten noorden van Århus, aansprekend door de nadruk op duurzaamheid en biobased bouwen. Het twee jaar gelden opgeleverde gebouw voor de architectuuropleiding Aarch (ADEPT architecten) zullen we ook gaan bezoeken evenals het gebouw TRAE (Lendrager Architecten) een gebouw van 80m hoog dat uit gerecyclede gevels bestaat. Verder ook een rondleiding door het hoofdkantoor van Bestseller (C.F. Møller)

West Jutland
Via Herning, o.a. een museum van Steven Holl, rijden we naar het zuidwesten, waar we in Esbjerg zullen overnachten (Hotel: A place To; architect BIG 2022). Van hieruit zullen we onder andere het Waddenzee-centrum (Dorte Mandrup), het museum Kannikegarden in Ribe (Lundgaard & Tranberg) bezoeken. In Esbjerg zelf staat ook het Deens gebouw van het jaar 2023:Esbjerg Maritime Centre (Snøhetta)

Daarnaast een tweetal projecten van BIG: het Tirpitz museum in Blavand en het Vluchtelingen museum in Oksbøl. Verder nemen we de tijd voor een lange wandeling door een nieuw ontwikkeld natuurgebied. Hier is, vlakbij Skjern, een in de jaren ’60 drooggelegde polder weer teruggegeven aan de natuur en door Johansen Skovsted architecten zijn aan de oude gemalen eenvoudige toeristische functies toegevoegd.

Praktisch:
Het programma is nog in ontwikkeling, maar op bijgaande kaart is ongeveer de route te zien die we zullen afleggen in die vijf dagen. We starten in Billund luchthaven en zullen met 8-persoons busjes reizen. We eindigen ook weer in Billund en vliegen van daaruit weer naar Nederland. We gaan ervan uit dat iedereen zijn eigen reis van en naar Billund regelt! Het is uiteraard ook mogelijk per trein of auto de reis te maken.

Het maximaal aantal deelnemers is 32 en bij voldoende belangstelling schakelen we een reisbureau in voor het verblijf en evt. een grote bus als dit voordeliger zou zijn. Aan de hand van een voorreis zal een meer exact programma worden gemaakt.

Financieel:
De kosten EXCLUSIEF VERVOER NAAR BILLUND zijn naar verwachting 1100,- (huur busje, entrees, hotels 4 overnachtingen, vriendendiner, onvoorzien)

Aanmelden/inschrijven:
Door invulling van het bijgevoegde aanmeldingsformulier en de op het formulier aangegeven aanbetaling kun je je inschrijven voor deze excursie.
Organisatie: Dorte Kristensen, Ton van Namen, Rein van Wylick, Harrie van Helmond, Jacques Prins

Gerelateerde activiteiten