wo 26 juni 2024 - zo 30 juni 2024
Excursie | Excursie Århus en Jutland

 • ADEPT Arhus school of architecture 2022

 • BIG Refugee museum Oksbøl 2022

 • Dorte Mandrup Waddenzee centrum 2017 Ribe

 • Friis&Moltke kerk Hvinningdal 2022

 • https://www.aeta.nl/modules/file/icons/image-x-generic.png

  Lundgaard&Tranberg Kannikegaarden Ribe 2017

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

32

Beste A+A leden,

Het programma voor de excursie naar Århus en Jutland is wat verder uitgewerkt en ook de data staan nu vast: van woensdag 26 juni t/m zondag 30 juni zal de excursie plaatsvinden. Hoewel de nadruk op de stad Århus ligt, hebben we met name aan de Westkust van Jutland een aantal recente, aansprekende projecten gevonden, van architecten als BIG, Dorte Madrup en Lundgaard & Tranberg. We hebben heel lange dagen zodat we veel tijd hebben de projecten te bezoeken!

Århus
We zullen in ieder geval een bezoek brengen aan het architectenbureau C.F. Møller, onder andere de architect van de universiteit van Århus, waar nog steeds volgens het masterplan uit 1938 wordt voortgebouwd. Verder is natuurlijk het stadhuis van Arne Jacobsen nog steeds zeer aansprekend. Behalve deze ‘klassiekers’ is in Århus juist de laatste jaren sprake van een sterke groei, waarbij de nadruk op de ontwikkeling van het havengebied ligt. Hier zullen we zeker een middag doorbrengen. Verder is de nieuwe wijk “Nye” iets ten noorden van Århus, aansprekend door de nadruk op duurzaamheid en biobased bouwen. Het twee jaar gelden opgeleverde gebouw voor de architectuuropleiding Aarch zullen we ook gaan bezoeken.

West Jutland
Via Herning, o.a. een museum van Steven Holl, rijden we naar het zuidwesten, waar we in Esbjerg zullen overnachten. Van hieruit zullen we onder andere het Waddenzee-centrum (Dorte Mandrup) en het museum Kannikegarden in Ribe (Lundgaard & Tranberg) bezoeken.
Daarnaast een tweetal projecten van BIG: het Tirpitz museum in Blavand en het Vluchtelingen museum in Oksbøl. Verder nemen we de tijd voor een lange wandeling door een nieuw ontwikkeld natuurgebied. Hier is, vlakbij Skjern, een in de jaren ’60 drooggelegde polder weer teruggegeven aan de natuur en door Johansen Skovsted architecten zijn aan de oude gemalen eenvoudige toeristische functies toegevoegd.

Praktisch:
Het programma is nog in ontwikkeling, maar op bijgaande kaart is ongeveer de route te zien die we zullen afleggen in die vijf dagen. We starten in Billund luchthaven en zullen met 8-persoons busjes reizen. We eindigen ook weer in Billund en vliegen van daaruit weer naar Nederland. We gaan ervan uit dat iedereen zijn eigen reis van en naar Billund regelt! Het is uiteraard ook mogelijk per trein of auto de reis te maken. Het maximaal aantal deelnemers is 32 en bij voldoende belangstelling schakelen we een reisbureau in voor het verblijf en evt. een grote bus als dit voordeliger zou zijn. Aan de hand van een voorreis zal een meer exact programma worden gemaakt.

 

Financieel:
De kosten EXCLUSIEF VERVOER NAAR BILLUND zijn naar verwachting 1100,- (huur busje, entrees, hotels 4 overnachtingen, vriendendiner, onvoorzien)

Gerelateerde activiteiten

  • "Hortus Ludi"
   11 woningen Nijmegen Dobbelmannweg
   architect: Studio Architectuur Maken
   beeld: Studio Architectuur Maken/Maarten van Apeldoorn

  vr 24 mei 2024

  Excursie | Nijmegen Hout

  • kop-hals-romp kloosterboerderij Westerhûs
   beeld en ontwerp: J.O.N.G. architecten

  za 22 jun 2024

  Excursie | Friesland