vr 24 november 2023
Excursie | Duurzaam IJburg

 • Jonas, IJburg Amsterdam
  architect: Orange Architects
  foto: Orange Architects

 • De Warren, IJburg Amsterdam
  architect: Natrufied Architecture (Boris Zeisser)

 • Mooijburg Plein, IJburg Amsterdam
  architect: Natrufied Architecture (Boris Zeisser)

 • Juf Nienke
  Architect: RAU en SeARCH
  foto: RAU

Start/aanvang:

13:00

Einde:

18:00

Locatie

IJburg Amsterdam

Organisator

 • anderen

Maximaal aantal deelnemers

25

In IJburg is recent een aantal zeer interessante woongebouwen ontworpen en opgeleverd. Interessant omdat hierbij duurzaamheid een hele belangrijke rol speelt. Deels is die duurzaamheid gevonden in het materiaalgebruik, zoals de toepassing van biobased materialen.  Deels met een hele hoge BREEAM score, waarbij naast materiaal en energiegebruik nog een groot aantal andere aspecten worden meegenomen. 

Naast duurzaamheid is ook het programma van deze woongebouwen interessant; naast wonen is er vaak ook plek voor andere activiteiten. Bij de Warren is het een coöperatie die dit wooncomplex heeft geinitieerd. Daar is naast wonen ook veel plek voor gemeenschappelijke ruimtes.

Beinvloeden de eigenschappen en beperkingen van materialen ook de architetctuur? Levert de mix van functies en verschillende woningtypologieën een meerwaarde op? We kunnen het zelf beoordelen op 20 oktober.

De excursie is nog in ontwikkeling, we proberen om bij een groot aantal gebouwen ook echt naar binnen te kunnen om een kijkje te nemen. En het liefst krijgen we uitleg van de architecten van de gebouwen zelf.

Tot vrijdag 24 november!

Groet Xander Arets, bestuurslid excursies binnenland 

 

Wil je meehelpen aan deze dag? Heb je zelf meegewerkt aan een duurzaam ontwerp op IJburg? Fijn als je mee kan helpen aan de organisatie van deze excursie. Stuur een mailtje naar:  xander@bureau-a.nl

 

Gerelateerde activiteiten