do 10 november 2022
Excursie | Brick Amersfoort

  • Folly in aanbouw door Jan Poolen

  • ATMosphere, Fa-brick

Start/aanvang:

15:00

Einde:

17:00

Locatie

start: Onze Lieve Vrouw ter Eem in Amersfoort

Organisator

Maximaal aantal deelnemers

30

Folly's in de stad

Speciaal voor de tentoonstelling BAKSTEEN heeft Kunsthal KAdE zeven makers gevraagd een folly van baksteen te bedenken: Floris Alkemade, ATMosphere (Antal Bos, Thijs Trompert, Marisja Smit), Olivier Goethals, André Pielage, Jan Poolen, Office Winhov en Baukje Trenning. Zes folly’s worden in de maanden juli en augustus verspreid door de stad gemetseld. De folly’s zijn onderdeel van een speciale route langs bijzondere bakstenen in de stad Amersfoort. 

Onze voorzitter, Jan Poolen, is één van de ontwerpers en tevens bouwer van zijn eigen folly. Hij zal een toelichting geven op de zes gebouwde folly's. Dat doen we per fiets, de folly's liggen verspreid door de stad. Ook is er in Kunsthal Kade een tentoonstelling over baksteen te zien, met onder andere monumentale bouwwerken van de Deense  kunstenaar Per Kirkeby.

Aansluitend is het mogelijk om rond  18.00 uur een lezing in Kunsthal Kade te bezoeken over baksteen.  Machiel Spaan zal hier één van de sprekers zijn. Meer informatie over de lezing volgt 

informatie Kunsthal Kade:

https://www.kunsthalkade.nl/nl/tentoonstellingen/baksteen-brick

Gerelateerde activiteiten