do 3 oktober 2024 - za 5 oktober 2024
Excursie | Bremen

  • Bild und K, GEWOBA Architekten

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Organisator

Maximaal aantal deelnemers

24

Beste A+A leden,

In een vorige Plakkaat hebben een reis naar Bremen aangekondigd en er is nu een wat meer uitgewerkt programma dat we met jullie willen delen. Vanwege het volle programma dit voorjaar hebben we deze excursie naar het najaar verplaatst. Deze drie dagen durend excursie is heel interessant, niet in het minst omdat het bureau van Martin Sobota, Cityförster (www.cityfoerster.net) ook in Hannover gevestigd is en in Bremen projecten onder handen heeft. We willen met openbaar vervoer reizen en ter plekke fietsen en eventueel, afhankelijk van het programma, busjes huren of met OV reizen.

Donderdag 3 oktober: ca 12:00 aankomst per trein
middag: welkom met onder andere een lezing over de ontwikkelingen in de binnenstad en het havengebied; projecten in de binnenstad per fiets.

Vrijdag 4 oktober: Onder begeleiding een bezoek aan Überseestadt, een havengebied dat getransformeerd wordt tot een woon- en werkgebied. De middag een bezoek aan de wijk Vahr, onder meer het woongebouw van Alvar Aalto. Daarna onder andere de wijk Ellenerhof, waar binnen een masterplan van De Zwarte Hond nieuwbouw, vooral in hout, plaatsvindt.

Zaterdag 5 oktober: bezoek aan de kunstenaarskolonie Worpswede uit ca 1925, een in een expressieve stijl gebouwd dorpje met onder meer een huisje ontworpen door Bruno Taut (met een gehuurd busje of openbaar vervoer; afstand ca 20km.)
Ca 17:00 terugreis per trein.

Als je belangstelling voor deze excursie hebt kun je je hier aanmelden.