vr 2 september 2022
Excursie | Almere

  • "Duin" door ZUS
    foto duin.nl

Start/aanvang:

09:30

Einde:

17:30

Locatie

Almere

Organisator

  • Josephine Lappia

Maximaal aantal deelnemers

18

Van Brutalisme tot Postmodernisme, van tuttigheid tot experiment. Almere is een staalkaart van hedendaagse architectuur. Volgens Michelle Provoost afficheert Almere zichzelf als “New Town Capital of the World”

En hoe leren we Almere beter kennen dan door onze eigen AetA afdeling Almere; Josephine Lappia verzorgt samen met Paul Lappia op vrijdag 2 september 2022 een excursie naar deze stad. Aangevuld met de expertise van Paola Huijding. Als bewoners van de wijk Duin zullen Paul en Josephine ons rondleiden door de wijk. Helaas heeft de storm van eind februari de wijk Duin flink beschadigd. Na afwikkeling van de gevolgen van de februaristorm zijn de voorbereidingen voor de excursie naar Almere hervat.

Hier en nu: Boomrijk in de wijk Duin, met presentaties van Evert Kolpa (Kolpa Architecten), Robert Jongsma (Amvest), Elma van Boxel/Kristian Koreman (ZUS).

Hier en straks: Josephine Lappia over fieldlab Almere Poort Urban Innovation Programme en Paola Huijding over Almere Pampus. Een nieuw stuk Almere waar tussen de 20 en 25 duizend woningen gebouwd gaan worden.

Aanvang: 9:30 uur NS-Almere Poort voor rit met minibus, einde aldaar: 17:30 uur. Een veelzijdig programma dat we natuurlijk afsluiten met een borrel op een mooie locatie!

 

 

 

Gerelateerde activiteiten