vr 2 september 2022
Excursie | Almere

 • DUIN
  fotografie: Roxanne Overdijk

Start/aanvang:

09:30

Einde:

18:30

Locatie

Almere

Organisator

 • Josephine Lappia

Maximaal aantal deelnemers

18

Van Brutalisme tot Postmodernisme, van tuttigheid tot experiment. Almere is een staalkaart van hedendaagse architectuur. Volgens Michelle Provoost afficheert Almere zichzelf als “New Town Capital of the World”

En hoe leren we Almere beter kennen dan door onze eigen AetA afdeling Almere; Josephine Lappia verzorgt samen met Paul Lappia op vrijdag 2 september 2022 een excursie naar deze stad. Aangevuld met de expertise van Paola Huijding. Als bewoners van de wijk Duin zullen Paul en Josephine ons rondleiden door de wijk. 

Hier en nu: Boomrijk in de wijk Duin, met presentaties van Evert Kolpa (Kolpa Architecten), Robert Jongsma (Amvest), Elma van Boxel/Kristian Koreman (ZUS).

Hier en straks: Josephine Lappia over fieldlab Almere Poort Urban Innovation Programme en Paola Huijding over Almere Pampus. Een nieuw stuk Almere waar tussen de 20 en 25 duizend woningen gebouwd gaan worden.

Aanvang: 9:30 uur ROC van Flevoland, MBO College Poort, zaal begane grond [Winterspelenplein 25, Almere] 

Einde na de borrel : 18:30 uur.

 

 

 

Een veelzijdig programma dat we natuurlijk afsluiten met een borrel op een mooie locatie!

 

De groepsgrootte is beperkt. Wanneer je je niet meer in kan schrijven graag een mailtje sturen naar Xander Arets (xander@bureau-a.nl) om te verzoeken om op de wachtlijst te komen staan. 

 

 

Gerelateerde activiteiten

  • "Hortus Ludi"
   11 woningen Nijmegen Dobbelmannweg
   architect: Studio Architectuur Maken
   beeld: Studio Architectuur Maken/Maarten van Apeldoorn

  vr 24 mei 2024

  Excursie | Nijmegen Hout