Afscheid Fridjof TU delft

Studentenzinnen uit het atelier van Fridjof van den Berg

Bijgaand een aantal zinnen van studenten welke ik in de 32 jaar dat ik Faculteit Bouwkunde Delft werkte heb verzameld

In de volgende plakkaten zal ik nog meer van deze zinnen publiceren het is immers de moeite van het lezen waard

De zinnen komen voort uit scripties dan wel motivaties en toelichtingen op plannen en bij het schrijven van PVE's

U zult versteld staan wat er zoal geschreven wordt en bedenken dat deze mensen ( architecten-stedebouwers-bouwtechnologen-bouwmanagers )

in de toekomst uw collega's worden en mogelijk zelfs opdrachtgever.

Zelf heb ik op 10 oktober jl met pijn afscheid genomen van dit fantastische instituut.

Dat moet als je 65 jaar bent geworden van de overheid dus mag je niet zelf bepalen als je nog met veel plezier les geeft wanneer je wilt stoppen

Overigens wordt ik in het voorjaar gewoon weer gast docent.

Er gaat een sterke voorkeur uit naar de cirkel die vanwege een duidelijk middelpunt refereert naar het atelier met daaromheen het minderwaardige.

Om de natuur in het middelpunt te waarborgen wordt het serene meertje in een grote boog ontweken door de hoofdweg waaraan de woningen op de duinen gepositioneerd staan, elk wijzend naar het centrale punt.

De liften gaan alleen beneden wat over het algemeen handig is daar je dan niet eerst omhoog gaat en daarna pas omlaag, alleen wil je toch omhoog ( vanaf een verdieping ) dan zal je eerst naar beneden moeten.

De uitstraling van het complex moet enerzijds klassiek zijn, bijvoorbeeld een doktersvilla, maar ook imponerend zoals de oude TU-gebouwen.

De bescheidenheid van de bedrijfinstelling, gecombineerd met de zakelijkheid van de branche moet echter terugkomen in een sobere uistraling van het gebouw.

De beeldenroute raakt telkens een kavel aan. Dit spel van aanraken en de diverse positionering van de woningen zorgen ervoor dat er verschillen qua privacy ontstaan.?

reageren dat kan! via Blog discussie

Publicatiecategorie

Laatste publicaties