AetA Lustrum: Hebban olla vogala...

"Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?"
 
Deze regels uit de 11e eeuw staan bekend als de eerste tekst, die in het Oudnederlands geschreven is. We hebben het als thema genomen voor 2015, het jaar waarin AetA viert dat ze al weer 160 jaar geleden is opgericht. 
 
In hedendaags Nederlands staat er: Alle vogels hebben al nestjes gemaakt, behalve jij en ik, waar wachten we nog op. Vrij vertaald symboliseert de tekst onze dagelijkse praktijk: het inrichten van de wereld waarin we wonen, en de vriendschap, waarbinnen we met onze verschillende activiteiten onze kennis verbreden en ons vak onderzoeken. 
 
Voor het lustrumjaar 2015 betekent het concreet, dat we aandacht geven aan vakmanschap in beelden. In ons vak zijn beelden immers broodnodig om inspiratie op te doen, ideeën te ontwikkelen, die te verbeelden (what’s in a word) en tot iets tastbaars en moois om te vormen. 
 
En natuurlijk zou het geen lustrumjaar zijn, als we niet ook een groot vriendenfeest zouden organiseren! Zet 26 september maar alvast in je agenda. Lees de de brief van de lustrumcommissie en het bestuur met alle informatie omtrent het lustrum als pdf (of als Word document).

Publicatiecategorie

Laatste publicaties