AetA en de nieuwe werkelijkheid

Het is stil om ons heen. De publieke ruimte ligt er leeg bij. Indrukwekkende beelden. De lucht is zowaar weer schoon. Een bizarre tijd. Onzeker, maar ook meer ruimte om na te denken. De impact zal groot zijn en hopelijk krijgen we het besef dat het misschien wel anders moet. Vorige maand zag je de Boeing 747 op zijn laatste vlucht landen op een leeg Schiphol. Het was bijna symbolisch.
We hopen dat jullie gezond zijn en blijven. Het is heftig wat er allemaal gebeurd.

We ‘bewegen’ ons inmiddels in de digitale ruimte. Dat gaat eigenlijk best wel goed. In de nieuwjaarstoespraak hadden we het erover dat we vol ambitie zitten maar het ook anders willen doen. Elk nieuw bestuur is een afspiegeling van haar tijd. Reizen wilden we al anders doen, korter, dichter bij huis, betaalbaar. Maar ook meer contacten tussen generaties, jong en wat ouder. Ook wat dichter blijven bij de leden. Architectuur en vrienden. En in de luwte. Amper 1 maand later zitten we in een situatie dat we wel anders moeten. 

Voor ons als bestuur van AetA is het ook een gekke tijd. We zitten vol met ambitie, hebben veel plannen, maar alles ligt stil. Veel van wat we doen is juist gebaseerd op contacten, elkaar ontmoeten, met elkaar op reis gaan.
De architectuur en de vriendschap zijn nu louter nog digitaal. We bellen, Skypen wat af. We bedenken van alles om toch die contacten te houden, te onderhouden.  Elkaar ‘anders' te ontmoeten, door te werken of nieuwe wegen te bewandelen.
 
AetA de komende tijd.

 
01. Als bestuur vergaderen we nu digitaal. We willen kijken hoe we zichtbaar kunnen blijven en vooral in contact kunnen blijven met onze leden.
 
02. Onze fysieke bijeenkomsten en activiteiten zijn voorlopig van de baan. Ook de houtexcursie zetten we even in de wacht. Alles staat wel klaar voor het najaar maar niemand weet of dat al kan. Ook onze jaarvergadering van juni staat nu on hold. We kijken naar andere vormen.
 
03. We willen de site en PLAKKAAT openstellen voor blogs en ander activiteiten van onze leden.
Mail je blog, bijdrage of digitale activiteit naar het bestuur. Wij zullen het plaatsen.
 
04. Het komende nummer van Forum over de werkkamer is nu wel heel actueel. Kan niemand een stuk schrijven over de betekenis van de werkkamer nu en in de post coronatijd?
Graag wel nog deze maand.
 
05. We zijn ons aan het beraden hoe we onze geplande activiteiten in een andere vorm kunnen aanbieden.
 
Het is maar moeilijk om onze draai te vinden. Sommige van ons werken door andere voelen de stilstaand direct al. Een zware tijd.

Niemand weet waar we uitkomen. Hoe we eruit komen en wanneer. Hopelijk gezond.

Take care! 
Bestuur AetA

Publicatiecategorie

Laatste publicaties