vr 14 juni 2013 - za 15 juni 2013
| 24H Amsterdam

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

30

 

Na een illustere reeks van 24h excursies in Rotterdam, Berlijn, Barcelona, New York en Eindhoven is de 24h Amsterdam la grande finale.

 

Gedurende de ochtend zijn we in een van de meest dynamische gedeeltes van Amsterdam.

We starten deze expeditie bovenin de Shell toren Overhoeks om Amsterdam van boven te bewonderen en de route uit te stippelen.

Noord herbergt naast traditionele industrie zoals Neerlands beste fastfoodketen FEBO, ook nieuwe creatieve industrie aan de oevers van het IJ. Voorbeelden hiervan zijn de NDSM-werf en de OpenCoop.

De Noord-Zuidlijn is de nieuwe ader tussen beide IJ-oevers. Voordat we het Damrak en het nieuwe NRC-gebouw bezoeken, dalen we af in de kathedraal van de Noord-Zuidlijn.

De westelijke rand van Amsterdam is een broeinest van 24h activiteit. Voldoende om ons de gehele avond bezig te houden: prachtige constellaties van bergen afval, erts en kunstmest, tonnen graan en biodiesel, daartussen marginale terreinen met subversieve stedelingen.

Daarna zonder douche de Stopera in, waar we achter de schermen en op de bühne meer te weten te komen over het reilen en zeilen van het Muziektheater.

Midden in de nacht zien we de eerste kranten vers van de pers en de cowboys van Rijkswaterstaat bij wegwerkzaamheden verschijnen.

Als het even mee zit, horen we Artis wakker worden zien we om half 6 welke dieren ook de moeite nemen om de zonsopgang te aanschouwen.

Vanuit de hoogte kijken we terug naar het Noorden waarbij met een beetje geluk de route van de afgelopen 24h is te herkennen.

 

De inschrijving start op maandagochtend 22 april, om 8 uur. Maximaal aantal deelnemers is 30 personen. Deelname op basis van volgorde van inschrijving en het voorbehoud dat het bedrag van €240,- en het inschrijfformulier op 1 mei binnen is, anders wordt de eerste reserve uitgenodigd om deel te nemen.

 

Organisatie:

Friso Broeksma, Tijmen Ploeg, Bas Vogelpoel, Giso Lommer (PMB) en Edward Schuurmans