vr 8 juni 2012
| 24 uur Eindhoven

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

50

Global Village of Light and Brains

De regio Eindhoven is in Nederland goed voor bijna een derde van de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling, een kwart van de export en de helft van het aantal patenten.
 
Niet alleen is Eindhoven met technologie en design als basis één van de economische pijlers van het land maar het weet zich daarnaast ook nog uitgeroepen tot slimste regio van de wereld in 2011, met de zowaar de beste binnenstad van Nederland. Wij gaan achter de schermen kijken hoe deze superlatieven tot stand komen en wat ze op de grond betekenen. Een onderzoek naar dualiteiten in het functioneren van deze kleine in oorsprong middeleeuwse werkstad die zich met haar 200.000 inwoners opwerpt als het industriële hightech hart van Nederland.
 
Update programmering. In hoofdlijnen zit het programma als volgt in elkaar:
 
Vrijdag 8 juni, 8.00u
 
We wandelen van het station naar ons ontbijt. Parallel krijgen uitleg over de geschiedenis en huidige stand van deze 'dorpsstad'.
 
We wandelen van het station naar ons ontbijt. Parallel krijgen uitleg over de geschiedenis en huidige stand van deze 'dorpsstad'. Vervolgens gaan we naar een lichtlab, fietsen we naar een waterpark, bekijken we stedenbouw in een nieuwe woonwijk en bezoeken een milieuafbreekinstallatie.
 
De lunch is op de Hightech Campus en ontmoeten daar expats, die in Eindhoven werkzaam zijn. We bezoeken ook Strijp R,S en T (de oude Philipsterreinen) met ondermeer de werkplaats van Piet Hein Eek, een skatebaan, het Vijfminutenmuseum).
 
Aan het einde van de middag maken we een middeleeuwse-stadswandeling onder leiding van een archeoloog, brengen een bezoek aan de oude villa van Anton Philips en een daklozenhuis. Daar onderzoeken we hun keukenprestaties, waarna we zelf gaan dineren in een oude Van Gend & Loos loods.
 
Het avondprogramma bestaat uit een backstage-bezoek van een Brabantse zanger, een borrel in een Amerikaans/Brabants café en we doen het Pieter-van-den-Hoogenband-zwembad aan.
 
’s Nachts gaan we langs bij hightech DAF, maken een zonsopkomstwandeling over hei, gaan naar het vissersmisje, eten bij de warme bakker en dan om 8 uur eindigen we weer op Station Eindhoven.
 
Het transport vindt plaats per fiets, elektrische fiets en wellicht een riksja.
 
Een uitmuntende conditie is niet vereist.
 
Organisatie: Simone Gerards, Eugène Franken en Rein van Wylick
 
Inschrijven via de website www.aeta.nl mogelijk vanaf maandag 2 april, 12:00u. Inschrijven introducés vanaf 9 april. Maximaal aantal deelnemers 25 (incl organisatie).
 
Inschrijfprocedure:
-  meld je aan op de website;
-  download het deelnameformulier, vul het in en stuur het voor 16 april op;
-  maak het deelnamebedrag (€ 175) over voor 16 april.
 
Bij overschrijding van het aantal deelnemers is de volgorde van aanmelding op de website bepalend.