Activiteitencommissie

De belangrijkste activiteiten zijn:

  • het organiseren van binnenlandse en buitenlandse excursies naar belangwekkende gebouwen en steden,
  • het organiseren van discussie-bijeenkomsten,
  • het uitgeven van Forum

Deze activiteiten worden door en voor leden georganiseerd.

De afgelopen jaren vallen deze activiteiten onder te verdelen in deze categoriƫn/concepten:

VillAetA

Een excursie-format waarbij een persoon of een bureau de deelnemers leidt langs projecten die aansluiten bij die persoon of dat bureau of langs projecten die aansluiten bij een thema. Voorbeelden zijn een VillAetA Architectuurstudio Herman Hertzberger, een VillAetA Maastricht, of een VillAetA Rotterdamse woonhuizen.

Het Gesprek

Een thema-avond waar AetA-leden in discussie gaan, hun gedachten wisselen of zich laten inspireren over een bepaald thema of onderwerp. Voorbeelden zijn avonden over Architectuur en Ornamentiek of over Bouwen in het Buitenland.

24HRS

Een excursie-format waarin een dappere groep AetA-ers (het functioneren van) een stad in een etmaal verkennen. Dit concept van Friso Broeksma is inmiddels toegepast op Rotterdam, Berlijn, Barcelona, New York en Eindhoven.

Binnenlandse en buitenlandse excursies

Deze excursies zijn niet gekoppeld aan een specifiek format. Het Genootschap streeft ernaar ieder jaar een meerdaagse buitenlandse excursie te laten plaatsvinden. Leden organiseren, samen met een bestuurslid, deze excursies met veelal een schitterende excursiegids, programma en verslag.

Publicaties

AetA geeft structureel het tijdschrift Forum uit. Vroeger verzorgde AetA ook het tijdschrift Wendingen. Daarnaast verschijnen zeer onregelmatig publicaties over het genootschap.

Activiteitencommissie